Τα Executive Programs του ΕΚΠΑ προσφέρουν ένα 16ωρο crash course στην ανάπτυξη της στρατηγικής σκέψης. Το «Developing Strategic Thinking» όπως αναφέρεται διεθνώς αποτελεί σύγχρονη τάση στο χώρο του management-strategy με πολλές προεκτάσεις στη στρατηγική των επιχειρήσεων.

Γιατί να παρακολουθήσετε το συγκεκριμένο πρόγραμμα:

• Γιατί θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη συμπλήρωση γνώσεων σας ανεξαρτήτως σπουδών σας.

• Γιατί θα συνδέσετε γνώσεις διοίκησης επιχειρήσεων με έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης ως προς τους ορίζοντες που ανοίγουν για έναν οργανισμό.

• Γιατί θα βελτιώσει τη λογική εξωστρέφειας και διεθνή προσανατολισμού αναπτύσσοντας διεθνοποιημένη κουλτούρα.

• Γιατί βελτιώνει τις βάσεις για την ουσιαστική ενασχόληση με τον τομέα της επιχειρησιακής στρατηγικής και διεθνοποίησης σε ανώτατο και ανώτερο διοικητικό επίπεδο.

• Γιατί η συγκεκριμένη γνώση θα συνοδευτεί με πιστοποιητικό παρακολούθησης του ΕΚΠΑ.

Ενδεικτικά περιεχόμενα

• Διαδικασίες και μορφές διεθνοποίησης Ελληνικών και Διεθνών Επιχειρήσεων

• Προκλήσεις, εμπόδια και λάθη που πραγματοποιούνται κατά τη χάραξη διεθνούς, ανταγωνιστικής και εταιρικής στρατηγικής.

• Ρόλος του επιχειρηματικού κέντρου και αναζήτηση συνεργειών

• Διεξοδική ανάλυση του εξωτερικού και εσωτερικού περιβάλλοντος της επιχείρησης και αναζήτηση μελλοντικών ευκαιριών και απειλών

• Ρόλος των συμβούλων επιχειρήσεων

Εισηγητής

Εισηγητής του προγράμματος είναι ο Δρ Ιωάννης Θάνος (Αναπληρωτής Καθηγητής Στρατηγικού Μάνατζμεντ, Lancaster University Management School, Lancaster University, UK) ο οποίος συνεργάζεται με ομάδες ανώτατης διοίκησης επιχειρήσεων για την ανάπτυξη στρατηγικής σκέψης και τη χάραξη στρατηγικής τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό (Αγγλία, Σκωτία, Γαλλία, Τυνησία). Διδάσκει σε προγράμματα exMBA και MBA στα πανεπιστήμια Lancaster University, Sheffield University, University of Glasgow, ΕΚΠΑ, Mediterranean School of Business, École des Ponts Business School και έχει επανειλημμένα βραβευτεί με αριστεία διδασκαλίας (2016, 2017 Best Teacher award Lancaster University, 2013, 2014, 2015, University of Glasgow Βest teacher award).

Κόστος προγράμματος – Διάρκεια - Ιστοσελίδα

Τα δίδακτρα αντιστοιχούν σε 300 € ανά άτομο (20% έκπτωση για αποπληρωμή μέχρι 19/11). Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται και το εκπαιδευτικό υλικό που θα διανεμηθεί. Παρέχεται έκπτωση 50% σε όσους φοιτούν ή έχουν φοιτήσει στο ΠΜΣ Διοίκηση Οικονομικών Μονάδων, σε συμμετέχοντες σε Executive Programs καθώς και σε ανέργους (τελικό κόστος 150€). Η διάρκεια του προγράμματος είναι δύο οκτάωρες συναντήσεις (9 και 22 Δεκεμβρίου 2018). Προθεσμία αποπληρωμής διδάκτρων: 30/11. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Δήλωση συμμετοχής στην ιστοσελίδα του προγράμματος ή με email στη διεύθυνση executive-programs@econ.uoa.gr.