Αθανάσιος Δήμας

Δόκτωρ


O Δρ. Αθανάσιος Δήμας είναι Μάρκετινγκ Μάνατζερ της συμβουλευτικής εταιρίαs Saint Startup και σύμβουλος επιχειρήσεων αρκετών εταιριών του ιδιωτικού τομέα και ιδιαίτερα των νεοφυών. Έχει διατελέσει σύμβουλος μάρκετινγκ και ψηφιακού μάρκετινγκ στη θερμοκοιτίδα νεοφυών επιχειρήσεων του ΕΒΕΑ και σύμβουλος στρατηγικής στο νέων επιχειρηματιών (Attica Broadcasting Αctivities) στο Εθνικό και Καποδιστριακό πανεπιστήμιο Αθηνών.

O Δρ. Δήμας Αθανάσιος έχει πτυχίο και διδακτορικό από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και μεταπτυχιακό από το Πανεπιστήμιο Πειραιά. Διδάσκει επίσης “Στρατηγική Επιχειρήσεων” στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Οικονομική και Διοίκηση Τηλεπικοινωνιακών Δικτύων” του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Από το 2006 μέχρι και το 2013 έχει εργασθεί ως ερευνητής σε αρκετά Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα με το Πανεπιστήμιο Πειραιά και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Στο παρελθόν έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων (2006-2009) “’Ερευνες Μάρκετινγκ”, “Στρατηγικό Μάρκετινγκ” , “Μάρκετινγκ και Διοίκηση Υπηρεσιών” και στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδος (2011-2012) “Λιανικό Μάρκετινγκ”, “Βιομηχανικό Μάρκετινγκ” και “Οργάνωση και Διοίκηση Πωλήσεων”.

Τα επιστημονικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στο χώρο του Μάρκετινγκ και Ψηφιακού μάρκετινγκ και στο χώρο της νεοφυούς επιχειρηματικότητας. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε έγκυρα διεθνή περιοδικά όπως International Journal of Shipping and Transport Logistics, Maritime Policy and Management, Maritime Economics and Logistics, καθώς επίσης και σε διεθνή συνέδρια American Marketing Association, Academy of Marketing, International Association of Maritime Economists κ.α.