Μαριλού Ιωακειμίδη

Επίκουρη Καθηγήτρια


Η Μαριλού Ιωακειμίδη είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Επισκέπτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς, κάτοχος μεταπτυχιακού (M.Α.) in Industrial Relations and Organisational Behaviour (IROB), από το University of Warwick, UK και αριστούχος Διδάκτωρ (Ph.D.) των Οικονομικών με ειδίκευση στα Οικονομικά Ανθρωπίνων Πόρων και Εκπαίδευσης.

Έχει διδάξει εκτός του Παν. Πελοποννήσου και του ΕΚΠΑ σε μεταπτυχιακό και προπτυχιακό επίπεδο στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά και στο Τμήμα Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Από το 2013 είναι διευθύντρια του Κέντρου Μελετών στο Ελληνικό Επιστημονικό Ινστιτούτο Οικονομικών της Εκπαίδευσης, Δια Βίου Μάθησης, Έρευνας και Καινοτομίας.

Τα ερευνητικά και διδακτικά ενδιαφέροντά της εστιάζονται στα οικονομικά και διοίκηση ανθρωπίνων πόρων, οικονομικά της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, τεχνολογία και νέες μορφές εκπαίδευσης, δια-βίου μάθηση, εκπαίδευση εκπαιδευτών μέσω e-learning. Μελέτες και άρθρα της έχουν δημοσιευθεί από την UNESCO, καθώς και το Higher Education Academy της Μεγάλης Βρετανίας.