Ιωάννης Ντόκας

Επίκουρος Καθηγητής


Ο Ιωάννης Ντόκας είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο και διδάσκει μαθήματα Χρηματοοικονομικής Λογιστικής και Ανάλυσης Λογιστικών Καταστάσεων.

Είναι πτυχιούχος του ιδίου τμήματος και διδάκτωρ του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου. Η Διδακτορική του διατριβή στο γνωστικό αντικείμενο της Χρηματοοικονομικής Λογιστικής και Ανάλυσης, εκπονήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος υποτροφιών «Ηράκλειτος».

Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του Υπουργείου Παιδείας σε θέματα Δια Βίου Μάθησης, ενώ έχει εργασθεί ως ειδικός επιστήμονας στην Διεύθυνση Εθνικών Λογαριασμών της ΕΛΣΤΑΤ.

Έχει μακροχρόνια διδακτική εμπειρία σε μεταπτυχιακά προγράμματα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, καθώς και στο Δ.Π.Μ.Σ του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου «Μαθηματική Προτυποποίηση σε Σύγχρονες Τεχνολογίες και την Οικονομία» της Σχολής ΣΕΜΦΕ. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην μεθοδολογία ανάλυσης των λογιστικών καταστάσεων και στην ανάπτυξη υποδειγμάτων πρόβλεψης αποτυχίας. Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με το σύστημα των κριτών όπως το Operational Research: An International Journal και το Applied Economics.