Στέλιος Κώτσιος

Καθηγητής


Ο Στέλιος Κώτσιος έχει σπουδάσει Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιον Αθηνών, από όπου πήρε το πτυχίο του και το μεταπτυχιακό του στην Πληροφορική και την Επιχειρησιακή Έρευνας. Το 1993 ανακυρήχθει διδάκτωρ του Τμήματος Πληροφορικής με γνωστικό αντικείμενο: “Έλεγχος Mη Γραμμικών Διακριτών Συστημάτων”. Τα έτη 1994-1997 υπήρξε μεταδιδακτορικός ερευνητής και λέκτορας στο University College Dublin, Ireland, εργαζόμενος πάνω στην χαοτική συμπεριφορά μη γραμμικών διακριτών συστημάτων.

Το ακαδημαϊκό έτος 1997-1998 δίδαξε Ανώτερα Μαθηματικά στο τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθώς και στο Τμήμα Ναυπηγών των ΤΕΙ Αθήνας. Συνεργάστηκε επίσης ερευνητικά με το Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του ΕΜΠ. Από το 1998 είναι μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ, στον τομέα Μαθηματικών – Πληροφορικής ενώ από το 2002 διδάσκει ανελλιπώς και στο Τμήμα Πληροφορικής του Ανοικτού Πανεπιστημίου. Το έτος 2002-03 δίδαξε Μαθηματικά στο νεοϊδρυθέν τότε πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ο κ. Κώτσιος ασχολείται με την μελέτη, θεωρητική και εφαρμοσμένη, των μη-γραμμικών διακριτών συστημάτων με είσοδο. Έχει αναπτύξει αλγορίθμους, οι οποίοι λύνουν για την μη γραμμική περίπτωση, κλασσικά προβλήματα της θεωρίας ελέγχου και μελετάει την εφαρμογή τους στην οικονομική δυναμική. Τα αποτελέσματα του τα έχει δημοσιεύσει σε πλήθος διεθνών επιστημονικών περιοδικών και συνεδρίων.

 Γρυπάρειο Μέγαρο,
6ος όροφος, γραφείο 609
210 368 9478
skotsios@econ.uoa.gr