Την Τρίτη, 27 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 18.00, στη Αίθουσα Δρακόπουλου του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Πανεπιστημίου 30, Προπύλαια) πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την απονομή των Πιστοποιητικών Εξειδικευμένης Επιμόρφωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο πλαίσιο του Εκπαιδευτικού Προγράμματος Judicial Education Programme in Banking and Finance.

Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα των Executive Programs του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών απευθύνεται σε δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι επιθυμούν να αναπτύξουν ή και να εκσυγχρονίσουν τις γνώσεις τους στην τραπεζική και τη χρηματοοικονομική.

Σκοπός του προγράμματος αποτελεί η ανάπτυξη/βελτίωση των γνώσεων των δικαστικών λειτουργών η οποία θα οδηγήσει στη δημιουργία πληρέστερων συνθηκών απονομής της Δικαιοσύνης.

Το Πρόγραμμα της εκδήλωσης είχε ως εξής: Χαιρετισμοί από:

- τον Πρόεδρο του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Διευθυντή του Εργαστηρίου Εκπαίδευσης και Εφαρμογών Λογιστικής, καθηγητή Νικόλαο Ηρειώτη

- τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλειο Πέππα

- την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, κ. Ξένη Δημητρίου-Βασιλοπούλου

-τον Διευθυντή του Εργαστηρίου Τραπεζικής του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Δημήτριο Βασιλείου

- τον καθηγητή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Διονύσιο Χιόνη

Ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, π. Υπουργού Τάσου Γιαννίτση, με τίτλο: «Κρίση, Οικονομία, Δικαστική Λειτουργία».

Ακολουθεί σχετικό βίντεο με στιγμιότυπα από την εκδήλωση.